garage sale

Een garage sale, past dat wel bij Lovetrigger?

Eigenlijk niet. Maar waarom doen we het dan toch? Omdat Lovetrigger voordat hij het duurzaamste jongetje van de klas werd, nog een klein beetje vasthield aan het Fast Fashion-systeem. Lovetrigger dacht als startend merk in z’n provisorische studio annex garage nog te commercieel. Dus werd de kleding gemaakt in Bangladesh (betaalbaar) en van prints voorzien in Polen (goedkoper dan in Nederland). Over de logistieke en vooral de klimaatvoordelen van lokaal produceren dachten we onvoldoende na.

Slow fashion

Slow fashion was dus eigenlijk nog niet helemaal ons ding. Duurzaamheid was belangrijk, maar nog niet de basis van ons verhaal. Door te werken met GOTS-gecertificeerde stoffen gingen we al de goeie kant op. Zo wisten we dat die duurzaam waren gemaakt door mensen die eerlijk werden behandeld. Maar onze kleding moest wel per schip of vliegtuig naar Nederland worden gebracht. En daarna naar Polen om te worden bedrukt.

Volwassenheid

Dat doen we nu dus niet meer. Lovetrigger is volwassen. De weg die we nu volgen is die van duurzaam waar dat kan. Op elk terrein. Want het draait om de stijl van het huis: hoe produceren we verantwoord met elkaar en hoe treden we de buitenwereld tegemoet? Sinds 2021 zijn duurzaam en maatschappelijk verantwoord de kernelementen van hoe we werken. 

Dus maken we de kleding nu hier in Nederland. Gewoon lekker dichtbij. Nog steeds van GOTS-gecertificeerde stoffen, want dat is gewoon goed. Maar het vervolgtraject heeft veel minder impact op het milieu. En we werken volledig transparant. We leggen uit wat we doen en hoe we het doen, want transparantie is bij Lovetrigger heel belangrijk. 

Oude collectie in onze garage sale

Maar ja… we hebben nog steeds een deel van de producten uit onze allereerste collectie. Een voorraad van ongeveer 750 stuks. Items waar we qua look nog steeds achter staan. Het is herkenbare Lovetrigger-kleding van duurzame materialen. Daar zijn we zeker trots op. En die willen we niet door de shredder of in de afvalbak gooien.

Daarom bieden we ze nu toch aan, afgeprijsd en wel in onze garage sale. Bij hoge uitzondering, want in de toekomst zal een sale een grote zeldzaamheid zijn. Want ook sales zijn een uiting van fast fashion, en daar hebben we dus niet zo veel mee.